Janus Vaten streeft naar duurzaamheid van haar processen, producten én van haar relaties. Wij vinden de recycling en het hergebruik van de industriële verpakkingen belangrijk. Daarnaast is één van de uitdagingen alle processen uit te voeren met een zo laag mogelijk energieverbruik, een minimale hoeveelheid restafval, en zo min mogelijk lucht- en wateremissies. Om de carbon footprint nog verder te reduceren voorzien we onze productieprocessen van groene stroom door middel van zonnepanelen. Wij houden ons daarnaast ook bezig met optimale metaal en kunststof recycling.

Let's go Green - duurzaamheid Janus Vaten
metaal recycling

CO2 uitstoot bespaard

Stalen gereconditioneerde vaten vergeleken met nieuw

Het reconditioneren van één vat in plaats van het produceren van een nieuw vat resulteert in ongeveer 30 kg CO2-besparing. Dit staat gelijk aan ongeveer 250 km rijden met een personenauto. Janus Vaten heeft in 2019 25.9 miljoen kg CO2 bespaard. Dat is 215 miljoen kilometer. Dat is meer dan 5000 keer een rondje om de aarde.

Nieuwsgierig wat reconditionering voor u kan betekenen?

Neem contact op
metaal recycling

co2 uitstoot

25.9 Miljoen kg

CO2 bespaard per jaar

66%
Milieu water
Milieu
Milieu lucht

Milieu

De impact op onze omgeving

Het is aangetoond dat hergebruik van verpakkingen – in vergelijking tot gebruik van nieuwe verpakkingen en recycling – minder CO2-belastend is voor het milieu. Medewerkers zijn betrokken bij het Lean Manufacturing Systeem, gericht op het reduceren van verspilling tijdens de productie. Janus Vaten is FSSC 22000, ISO 9001, ISO 50001 en 14001 gecertificeerd.

Milieu

De impact op onze omgeving

Het is aangetoond dat hergebruik van verpakkingen – in vergelijking tot gebruik van nieuwe verpakkingen en recycling – minder CO2-belastend is voor het milieu. Medewerkers zijn betrokken bij het Lean Manufacturing Systeem, gericht op het reduceren van verspilling tijdens de productie. Janus Vaten is ISO 9001 en 14001 gecertificeerd.

Zonnepanelen

Totale opbrengst

765.048

KWH

OPBRENGST DIT JAAR

179.153 kWh

OPBRENGST GISTEREN

0 kWh

CO2-Uitstoot

CO2 Reductie

351.922

KG CO2

CO2-Reductie

13230 bomen

CO2-neutraal geproduceerde vaten

0

Closing the cycle

Wat doen we met kunststof en metaal

Om de cirkel rond te maken worden verpakkingen aan het einde van de lifecycle duurzaam gerecycled om vervolgens van de grondstoffen weer nieuwe industriële verpakkingen te maken. Dit doen we samen met diverse partners zowel voor stalen als kunststof verpakkingen en zo dragen we allemaal bij aan het reduceren van CO2. De recycling van metaal en kunststof draagt bij aan een schonere wereld.

kunststof recycling
Kunststof

3.000 ton HDPE

recycling verpakkingen
Metaal

4.000 ton staal